Planirali ubistva četiri osobe

Kriminalna grupa koja je postavila eksplozivnu napravu ispod motocikla Baranina Jovana Đurovića, planirala je još tri likvidacije.

Osim Đurovića i boksera Nikole Sjekloće, na spisku za likvidaciju, prema saznanjima Pobjede, bile su još dvije osobe iz Budve, bezbjednosno M.Lj. i D.P.

Organizatori kriminalne grupe, prema stavu Tužilaštva, su odbjegli Adnan Osmanagić, brat ubijenog Armina Muše Osmanagića, Almir Jahović i Enzan Ciriković sa Kosova, koji je pred istražiteljima priznao da je bio angažovan da krajem avgusta aktivira bombu i tako ubije Đurovića. Kao članovi grupe označeni su Darko Milić, Eldan i Mirza Nurković iz Bara i Đorđe Cicmil iz Budve.

Ciriković se tereti da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Milić se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Đorđe Cicmil osumnjičen je da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo izvršeno putem podstrekavanja, a Nurković za stvaranje kriminalne organizacije. Jovan Đurović, koji je bio potencijalna meta ove kriminalne grupe, brat je Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Kotoru u oktobru 2013. godine.

Policija je od osumnjičenih oduzela brojne predmete, više komada vatrenog oružja i putnička motorna vozila koja su, kako se sumnja, korišćena za izvršenje ovih krivičnih djela. Među dokazima su i uplate novca preko Vestern juniona.