Počelo suđenje za prebijanje mladića u Sutomoru: Tukao jer je bio pijan

U Osnovnom sudu u Baru juče je počelo suđenje Petru Vojvodiću (19), koji je optužen da je krajem avgusta u Sutomoru nanio teške tjelesne povrede mladićima iz Rume Stefanu Novoselcu (20) i Dejanu Grujičiću (20).

Okrivljeni je kazao da mu je žao zbog tog događaja i da se kaje, piše Dan.

“Svjestan sam težine povreda koje sam im nanio. Oštećenima upućujem izvinjenje. Bio sam u alkoholisanom stanju, polusvjestan, što je uzrokovalo moje agresivno ponašanje. Učinilo mi se da mi je jedan od tih mladića nešto rekao. Momak kome sam prvom zadao udarac odgurno me je u predjelu grudi. To je učinio kako bi se odmakao. Stao sam ispred njega i pitao koga psuje”, kazao je Vojvodić.

On je odrično odgovorio na pitanje sudije Tamare Spasojević da li je do sada liječen od alkohola i psihoaktivnih supstanci i da li se javljao psihijatru.

“S obzirom da se od početka nalazim u pritvoru, tokom posjeta roditelja uvijek sam se interesovao da li su kontaktirali sa porodicama oštećenih jer me je interesovalo kakvog su zdravstvenog stanja. Moji roditelji su nudili pomoć, ali porodice oštećenih nisu željeli da je prihvate”, kazao je Vojvodić.

Sudija Spasojević uputiće zamolnicu Osnovnom sudu u Rumi za uzimanje izjave od Stefana Novoselca.

Na ročištu koje je zakazano za 18. februar biće prezentovano dodatno mišljenje vještaka medicinske struke Krsta Nikolića i CD sa video-nadzora jedne od zgrade ispred koje se desio predmetni događaj.

Novoselac je kritične večeri zadobio udarac pesnicom, usled kojih je pao i udario glavom o pločnik. U stanju kome bio je duže od mjesec dana. Nakon hospitalizacije u Kliničkom centru Crne Gore, njegovo liječenje je nastavljeno u KC Vojvodine, a zatim je upućen na oporavak u Slankamen.

Vojvodić se tereti za nasilničko ponašanje, a već četiri mjeseca se nalazi u pritvoru koji mu sudija Spasojević nije ukinula na prvom ročištu, iako je to tražio njegov advokat Dragutin Durutović.

“Smatram da razlozi koji su postojali u momentu određivanja pritvora i kod produženja pritvora više ne stoje. Više je nego jasno da je optuženi svojim primjerenim ponašanjem ostavio utisak, a posebno kod date odbrane, u kojoj praktično priznaje izvršenje djela, da bio on sada na slobodi pošao u Novi Sad, ili Rumu gdje se nalazi oštećeni, i na njega uticao na bilo Koji način po pitanju davanja izjave”, kazao je advokat Durutović.

Istakao je da se Vojvodić sam prijavio policiji kada je saznao da se potražuje, te da je nakon incidenta otišao s lica mjesta jer je Novoselac u tom momentu bio bez vidljivih posledica.