Počinje kampanja „Stop za neregistrovana vozila“

Kampanja „Stop za neregistrovana vozila“ počinje danas a trajaće do 30. novembra.

Sprovode je Uprava policije i Nacionalni biro osiguravača Crne Gore. Saobraćajni policajci će, u vrijeme trajanja kampanje, intenzivno kontrolisati vozila u saobraćaju. Vozačima neregistrovanih automobila uručiće prekršajni nalog a ta vozila će biti isključena iz saobraćaja. Kako su kazali iz Uprave policije, biće sankcionisani i drugi saobraćajni prekršaji.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, ta preventivno–represivna kampanja će se sprovoditi na svim magistralnim i regionalnim putevima, naseljima, lokalnim putevima i ulicama na kojima saobraćaju ili se očekuje povećan broj neregistrovanih vozila.

„Cilj kampanje je sprječavanje učešća neregistrovanih vozila u saobraćaju kao i učešća u saobraćaju vozila kojima je isteklo vrijeme važenja saobraćajne dozvole i vozila koja nemaju propisani broj registarskih oznaka“, kazali su iz Uprave policije.

Oni ističu da je i pored stalnih policijskih kontrola, uočeno povećanje broja neregistrovanih vozila koja učestvuju u saobraćaju a čiji vlasnici nijesu registrovali svoje vozilo ili nijesu podnijeli zahtjev za registraciju vozila, u zakonskom propisanom roku.

„Takođe, određeni broj vozila učestvuje u saobraćaju bez registarskih oznaka odnosno bez propisanog broja registarskih oznaka a nerijetki su slučajevi da su na vozilima istaknute neodgovorajuće registarske tablice, napravljene od materijala protivno zakonskim propisima odnosno one koje nije izdao nadležni organ“, dodaju iz policije.

Iz Uprave policije navode da će i saobraćajci u skladu sa zakonom sankcionisati i ostale prekršaje vozača i učesnika u saobraćaju.

„Iako cilj kampanje, u okviru koje će od strane saobraćajne policije učesnicima u saobraćaju biti podijeljeno 15.000 flajera a koje je za potrebe kampanje obezbijedio NBOCG, prvenstveno nije sankcionisanje nesavjesnih vozača već preventivno djelovanje“, kazali su iz Uprave policije.