Pola miliona za rekonstrukciju stadiona u Baru

Finalni radovi na glavnom Gradskom stadionu u Baru, u čiju rekonstrukciju je uloženo preko pola miliona eura, teku planiranom dinamikom, uvjerio se danas predsjednik te opštine Dušan Raičević.

Raičević je danas sa menadžmentom “Sportsko-rekreativnog centra” Bar posjetio glavni Gradski stadion gdje su u toku intenzivni radovi na finalizaciji rekonstrukcije glavnog fudbalskog terena, atletske staze i tribine. Riječ je, kako se navodi u saopštenju, o najvećoj investiciji u sportsku infrastrukturu u Baru u posljednjih 10 godina, od preko pola miliona eura.

“Predsjednik Raičević je istakao da Opština Bar ostaje posvećena stvaranju neophodnih uslova za razvoj sporta i rekreacije u Baru, te da je u pitanju jedna od ključnih oblasti života za kvalitetan razvoj djece, zdravlje svih građana, ali i profesionalni razvoj sportista”, saopštili su  iz barske Opštine.

Nakon završetka rekonstrukcije atletske staze, pristupilo se postavljanju preko 2000 sjedišta na tribinama, prvi put od postojanja Gradskog stadiona.

“Radovi su u završnoj fazi na ugradnji novog busena na glavnom Gradskom stadionu, što prati i moderan sistem drenaže i automatskog navodnjavanja”, navodi se u saopštenju.

Kada radovi budu okončani, građani i posjetioci Bara imaće mogućnost da koriste ove sadržaje, u skladu sa novim pravilima i bezbjednosnim standardima i praksama modernih sportskih kompleksa.

“Finansiranje radova obezbijeđeno je zajedničkim sredstvima Opštine Bar, Fudbalskog saveza Crne Gore i Crnogorskog olimpijskog  komiteta.”