Policija sankcionisala 642 vozača i saputnika zbog nekorišćenja pojasa

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa tokom vikenda policija je sankcionisala 642 vozača i saputnik au vozilu, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako navode iz Uprave policije cilj akcije je bio pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa od strane vozača i saputnika u vozilu, u skladu sa zakonom.

„Tokom realizacije akcije, zbog počinjenog prekršaja, odnosno ne korišćenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje, sankcionisano je 642 vozača i saputnika u vozilu“, navodi se u saopštenju.

„Koristimo priliku da još jednom apelujemo na vozače i  ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i tako doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju. Uprava policije će i u narednom periodu, kako kroz preventivne, tako i reperesivne aktivnosti i pojačane kontrole, nastojati da utiče na poštovanje zakona i ponašanje učesnika u saobraćaju, u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama“, zaključeno je u saopštenju Uprave policije.