Policija u Baru podnijela četiri krivične prijave zbog lažnih potvrda

Policija je u Baru, u sklopu akcije “Potvrda” podnijela krivične prijave protiv četiri osobe zbog sumnje da su falsifikovali dokumenta i da nijesu postupili po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

U cilju sprečavanja širenja novog korona virusa, policija je nastavila da provjerava  potvrde koje su izdale firme za dozvoljeno kretanje vozilima u međugradskom saobraćaju.

Provjerama koje su izvršene obuhvaćena su i dva privredna subjekta D.O.O. “Storymont” i “Edeks gradnja”.

“Krivična prijava je podnijeta protiv lica A.D. (38) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave. Protiv D.P. (49), koja je izvršna direktorica građevinskog preduzeća D.O.O. “Storymont” iz Bara, takođe je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo falsifikovanje isprave”,saopšteno je iz Uprave policije.

Pored ova dva lica, u sklopu akcije “Potvrda”, krivične prijave su podnijete i protiv P.O. (41) i H.L. (56) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, kao i krivično djelo falsifikovanje isprava.