Policija u Baru rasvijetlila četiri teške krađe koje su počinjenjene na štetu vjerskih objekata

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Bar su, preduzimajući intenzivne aktivnosti u cilju rasvijetljavanja više krivičnih djela koja su počinjena na štetu vjerskih objekata u Opštini Bar, identifikovali i lišili slobode tri osumnjičena lica.
Naime, tokom aprila 2019. godine, službenici CB Bar su obaviješteni od strane predstavnika Mitropolije crnogorsko – primorske i predstavnika Biskupije barske da su sa četiri vjerska objekta otuđena četiri zvona.
O događajima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je ove događaje kvalifikovao kao četiri krivična djela teška krađa.
Policijski službenici CB Bar su u cilju rasvijetljavanja ovih krivičnih djela izvršili više pretresa na području Bara i preduzeli niz drugih mjera i radnji koje su rezultirale identifikovanjem osumnjičenih lica. Slobode su lišeni J.S. (31), R.D. (26) i V.B. (43) sva lica iz Bara, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili četiri krivična djela teška krađa.
Oni su, sumnja se, ova krivična djela počinili na način što su, koristeći odsustvo sveštenih lica u navedenim objektima u određenim djelovima dana, sa vjerskih objekata otuđili četiri crkvena zvona, koja su nakon toga, sumnja se, slomili na sitnije komade i takve ih prodali licima koja se bave otkupom sekundarnih sirovina na prodručju Bara i Podgorice. Osumnjičena lica su, sumnja se, u namjeri da spriječe dokazivanje počinjenih djela, prijetli licima koja su ih otkuplia i uništavali tragove krivičnih djela.
J.S, R.D. i V.B. su lišeni slobode i biće privedeni državnom tužiocu u ODT u Baru zbog sumnje da su počinili četiri krivična djela teška krađa. Policija preduzima radnje u cilju pronalaska otuđenih zvona i njihovih djelova kako bi ona bila vraćena vlasnicima.