Posjeta delegacija gradova pobratima

Praznik Opštine Bar „24. novembar – Dan oslobođenja Bara“ oduvijek je bio povod za jačanje prijateljstva sa gradovima i opštinama izvan granica naše zemlje. Tim povodom, u našem gradu su boravile uvažene delegacije prijateljskih gradova: Bora i Kragujevca iz Srbije, Krfa iz Grčke, Opštine Resen i Matice crnogorske iz Makedonije, Opšine Adana i pokrajine Karaisali i predstavnici fondacije Marmara iz Turske kao i predstavnik Zajednice Crnogoraca u Albaniji.

Delegaciju grada Bora činili su gradonačelnik, g. Aleksandar Milikić, predsjednik skupštine, g. Dragan Žikić, kao i član Gradskog vijeća za oblast poljoprivrede, g. Ljubiša Rapeđić. Iz makedonske opštine Resen, gosti su bili gradonačelnik, g. Živko Gošarevski i savjetnik za finansije, g. Dragi Tasevski. Gost iz grada Krfa bio je potpredsjednik g. Nikolaos Korakianitis. Iz Kragujevca su došli pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, g. Nikolu Uroševića i pomoćnika gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokaloj samoupravi, g. Stefana Nikezića. Takođe, u Opštini Bar su boravile i tri delegacije iz Turske – dvočlana delegacija iz Opštine Adana, savjetnik predsjednika za energetiku, g. Buğrahan Duru, i savjetnica predsjednika za međunarodne odnose, gđica Özlem Süslüoğlu; iz adanske pokrajine Karaisali savjetnik predsjednika za štampu, g. Zühtü Şafak, kao i predstavnici fondacije Marmara iz Istanbula, g. Serhat Tabanca i g. Mustafa Ergin.Gosti Opštine Bar su bili i g. Miroljub Orlandić, predsjednik Matice crnogorske u Republici Makedoniji, kao i g. Marinko Ćulafić, predsjednik Zajednice Crnogoraca u Albaniji.

Organizovan je svečani prijem kod predsjednika Opštine, g. Dušana Raičevića, na kojem je iskazana zahvalnost i čast povodom prisustva uvaženih delegacija, a dogovoreno je osnaživanje prijateljstva i jačanje saradnje naših gradova.

Predstavnici prijateljskih gradova su prisustvovali svečanostima koje su organizovane povodom proslave Dana opštine  i iz Bara su odnijeli lijepe utiske.

Оставите одговор