Posjeta ruske televizije NTV barskoj opštini

Turistička organizacija Bar je, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom, imala priliku da u utorak ugosti petočlanu ekipu novinara, glumaca, producenata i scenarista TV NTV iz Rusije.

Povod njihovog dolaska je snimanje emisije “Poedem, poedim”, turističke emisije koja putem gastronomije predstavlja određene destinacije na teritorijama zemalja ruskog govornog područja.

“Ova posjeta je veoma važna, jer se radi o značajnom emitivnom tržištu za Bar, kao i za Crnu Goru, naročito kada je u pitanju gastronomski dio naše ponude, ali i promocija naših turističkih mjesta za koje su Rusi veoma zainteresovani”, kažu u TO Bar.

Posjetu su započeli snimanjem plantaža pitomog i divljeg šipka u Pečuricama kod poljoprivrednog gazdinstva Semira Kurtovića i snimanjem panorame Bara. Krstarili su Skadarskim jezerom i posjetili plažu Pješačac gdje su snimali i degustirali tradicionalni crnogorski doručak.

TV NTV Rusije je poznata ruska televizija, njihove emisije imaju gledanost od preko 1.900.000 gledalaca, a na YouTubu ova emisija ima preko 45 000 pregleda.