Poštujemo različitosti i budimo isti u različitosti

Predsjednik Skupštine opštine Bar Branislav Bane Nenezic podržao je danas svojim učešćem projekat NVO Plava planeta pod sloganom „Isti u različitosti“  koji se održao u našem gradu.

Foto: CdM

“Na današnji dan moramo još jednom snažno upozoriti na važnost inkluzije i redovnog obrazovanja osoba sa Daunovim sindromom, unaprijeđenja njihovih prava i njihove afirmacije u punom kapacitetu, s krajnjim ciljem da budu podjednako uključeni u sve životne sfere”, kazao je Nenezić.

Jasno je, ističe on, da je potrebno učiniti dodatne napore kroz razvijanje i sistemske podrške na lokalnom nivou, kako bi se u što većoj mjeri riješavali problemi sa kojima se danas suočavaju djeca sa Daunovim sindromom i njihovi roditelji.

“Jednostavno činjenica je da, posebno nakon današnjih poruka koje smo dobili,  moramo još jako puno da radimo kako bismo u potpunosti ostvarili uslove da djeca i osobe sa Daunovim sindromom uživaju  pun i kvalitetan život u uslovima koji obezbjeđuju dostojanstvo, unapređuju samopouzdanje i olakšavaju njihovo aktivno učešće u lokalnoj zajednici”, zaključio je Nenezić.