Požar u marini u Baru

U požaru koji je pod još zvanično nerazjašnjenim okolnostima izbio jutros nešto poslije pet sati u marini u Baru potpuno je uništen ribarski brod u vlasništvu ruskog državljanina i stare drvene barke koje su bile u raspremi na suvom vezu, a njihov tačan broj još nije utvrđen.

Požar je izbio u dijelu marine gdje se nalaze ribarski brodovi kod lukobrana marine.

Portparol Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Bar Radovan Đurišić kazao je „Vijestima“ da se očekuje dolazak sudskog vještaka za požare, eksplozije i havarije iz Podgorice čijim će vještačenjem biti poznat uzrok izbijanja plamena.

On je dodao da je prema prvim podacima od uništenih plovila u plovnom stanju bio samo plastični brod ruskog državljanina koji je bio na remontu na suvom vezu i da se pretpostavlja da nema više od pet uništenih plovila.

Načelnik Službe zaštite Opštine Bar Amir Muslić rekao je „Vijestima“ da su vatrogasci primili poziv za intervenciju u 5.19 i da su zbog jakog vjetra koji je sa ruskog broda prebacio vatru na stare „drvenjake“ imali pune ruke posla, skoro sat i po.

„Odmah je upućena kompletna smjena od 11 vatrogasaca koji su požar lokalizovali u šest sati, a akcija je potpuno završena u 6.41“, rekao je Musić „Vijestima“.

Uzrok izbijanja požara utvrdiće istraga.