Predsjednik Opštine čestitao Dan novinara

Predsjednik Opštine Bar čestitao Dan novinara Crne Gore.

Foto: Opstina Bar

“U ime Opštine Bar i u svoje lično ime, srdačno Vam čestitam 23. januar – Dan novinara Crne Gore uz želju da ostanete posvećeni objektivnom izvještavanju o svim pitanjima od interesa za javnost, kao stubu Vaše profesije.

Na dan izlaska prvog broja lista “Crnogorac” 1871. imamo priliku da podsjetimo da sloboda medija predstavlja temelj svakog građanskog društva u kojem je imperativ stvaranje uslova za Vaš siguran, nezavisan i profesionalan rad u okruženju koje Vam garantuje bezbjednost.

Od izuzetne je važnosti uloga koju imate u procesima demokatizacije i borbe za dobrobit crnogorskog društva, a koje je, između ostalog, moguće realizovati pravovremenim informisanjem javnosti, borbom protiv širenja dezinformacija i poštujući principe novinarske etike.

Uz zahvalnost svima vama koji svoj rad temeljite na nepristrasnosti i istini, želim istaći da će lokalna uprava biti pouzdan partner i oslonac u zajedničkim težnjama da stvorimo društveni ambijent koji promoviše pluralizam mišljenja, smanjenje podijela i razvoj građanskih vrijednosti.”

Dušan Raičević,predsjednik Opštine Bar