Preventivno tretiranje palmi na teritoriji opštine Bar

DOO Komunalne djelatnosti Bar obavještavaju građane da će Sektor Gradsko zelenilo u saradnji sa ovlašćenom V.U.Veterinum-Ulcinj, ako vremenski uslovi budu dozvoljavali, početi sa preventivnim hemijskim tretiranjem palmi na javnim površinama Opštine Bar u cilju suzbijanja štetnog organizma Rhynchophorus ferrugineus (Oliver) Crveni surlaš u četvrtak 17.10.2019 godine sa početkom u 5h.


-Lokacija koje su predviđene za taj dan su: PALME U UL. BRANKA ČALOVIĆA, UL.13 JULA, PALME NA PUTNIČKOM TERMINALU, ŠETALIŠTU MARINA I ŠETALIŠTU KRALJA NIKOLE DO MOSTA ŽELJEZNICE,PALME OKO SPORTSKOG CENTRA, PALME U UL. VLADIMIRA ROLOVIĆA, UL. JOVANA TOMAŠEVIĆA, UL. JOVANA STOJANOVIĆA I UL. MARŠALA TITA.

Tretiranje će se raditi sa preparatom PERFEKTHION aktivnom materijom dimetoat 400g/l. U koncentraciji 20ml/10lit vode. Radna karenca preparata je 3 dana.

Iz DOO Komunalne djelatnosti Bar napominju da je sredstvo za zaštitu bilja otrovno za pčele. Oni takođe apeluju na građane da toga dana ne prilaze i ne dodiruju palme na pomenutim lokacijama.