Projekti i investicije na području Mjesne zajednice Bar I-Topolica

“Opština Bar u kontinuitetu uspješno realizuje brojne projekte, prije svega izgradnje nove i rekonstrukcije postojeće komunalne infrastrukture u svih 12 mjesnih zajednica. Time stvaramo kvalitetnije uslove za život naših sugrađana i bolji ambijent za dalji razvoj turizma, privrede, usluga i drugih oblasti čiji razvoj zavisi od poboljšanja infrastrukture.

U danima pred nama predstavićemo vam projekte i investicije koje su u protekle četiri godine realizovane u Baru, kao i projekte čija je realizacija u toku, po svakoj mjesnoj zajednici naše opštine.

Mjesna zajednica Bar I – Topolica

U mjesnoj zajednici Bar I u protekle četiri godine izvršena je rekonstrukcija i izgradnja atmosferske i  fekalne kanalizacije u Makedonskom naselju, u ulicama Borska, Požarevačka, Makedonska u dužini 5.384m, od čega je 2.064m vodovoda, 966m atmosferske i 2.354m fekalne kanalizacije.

Rekonstruisane su gradske saobraćajnice, i to : ulice Rista Lekića, kod OŠ „Jugoslavija“, ulice učiteljice Milice Pejović Dedović, kod Gimnazije i Doma zdravlja, ulica Jovana Stojanovića i parking prostor sa novoizgrađenom javnom rasvjetom kod Kongrapovih zgrada. Izgrađen je novi most na Reni i uređene pješačke komunikacije u užem gradskom jezgru.

Izvršena je adaptacija sportskog terena na Madžarici, gdje je zamijenjen travnati busen, postavljena nova tartan podloga na atletskoj stazi i izgrađen sistem za navodnjavanje. Na stadionu su adaptirane i tribina sa ogradom i svlačionica.

U toku je izgradnja gradskog parka u zahvatu DUP-a Topolica III, sa 5000m2 zelenih terena, dječijim igralištem, fontanom i preko 900 sadnica, a takođe je planirana i rekonstrukcija Trga Vladimira i Kosare”, navodi se u saopštenju iz Opštine Bar.