Promovisana pješačka staza na brdu Volujica

U susret Danu opštine Bar i jubileju Izviđačkog odreda ”24. novembar”, koji nosi naziv po slavnom datumu iz naše istorije, danas je promovisana nova pješačka staza na brdu Volujica.

Time je zaokružen projekat markiranja preko160 kilometara planinarskih puteva, koji je realizovala Turistička organizacija u saradnji sa Planinarskim klubom „Rumija“.

Na promotivnoj pješačkoj turi danas je bio i predsjednik Opštine Dušan Raičević.

Zbog epidemiološke situacije, otkazane su brojne svečanosti i manifestacije povodom Dana opštine i jubileja- 45 godina Izviđačkog odreda ”24. novembar”, ali vrijedni i inventivni barski izviđači, ipak su novom aktivnošću obilježili značajne datume.

„Pokušali smo da organizujemo nešto što će biti u skladu sa mjerama povodom epidemije koronavirusa. Došli smo na ideju da bi trebalo markirati stazu na Volujici, koja je svega pola sata hoda udaljena od grada, i lako je dostupna i našim sugrađanima i turistima. Osim prelijepog pogleda, panorame i prirode, na ovoj ruti nalazi se i nekoliko značajnih objekata, prije svega, stara crkva Svetog Ilije, koja je obnovljena, te ostaci starih repetitora, kao i novi, što je za mene posebno zanimljivo”, kazao je Miodrag Tanjo Masoničić, starješina Izviđačkog odreda ”24. novembar”.

Cijelu stazu, u dužini od tri kilometra, prepješačio je sa barskim izviđačima i ljubiteljima prirode i predsjednik Opštine Dušan Raičević.

„Izviđači su nas obradovali pozivom da obiđemo novu planinarsku rutu i time krunišemo sjajnu aktivnost koju je, na njihovu inicijativu, realizovala Turistička organizacija u saradnji sa PK „Rumija“. U toku ove godine markirano je preko 160 km planinarskih staza, čime smo još jednom potvrdili da Bar ima još mnogo neotkrivenih bogatstava”, naveo je Raičević.