Radević: Učiteljica Nonković primljena na određeno vrijeme do 30. avgusta 2022.

Povodom peticije koju su BARInfo-u dostavili roditelji odjeljenja III-3 OŠ “Jugoslavija, na molbu za komentar, izjavu za javnost dostavila nam je direktorica škole Slavica Radević. Izjavu prenosimo integralno:

Foto: BARInfo

“Na osnovu peticije roditelja učenika III-3 odjeljenja kojom se traži da učiteljica Nastasija Nonković nastavi da vodi pomenuto odjeljenje u školskoj 2022/2023. godini, izjavljujem da je podjela časova izvršena u skladu sa Zakonom, odnosno članom 23 stav 1 tačka 20 Statuta JU OŠ “Jugoslavija” koji kaže da direktor škole odlučuje o podjeli razreda na odjeljenja, vrši raspored nastavnika po predmetima i odjeljenjima i raspoređuje obrazovno-vaspitne zadatke na pojedine nastavnike, na prijedlog Nastavničkog vijeća. Na sjednici Nastavničkog vijeća održanom 23.08.2022. godine usvojena je podjela časova za školsku 2022/2023.godinu bez primjedbi.

Na osnovu presude Višeg suda u Podgorici, nastavnica razredne nastave Rada Višnjić je dana 21.03.2022.godine zasnovala radni odnos na neodređeno vrijeme i ista je raspoređena da za školsku 2022/2023.godinu predaje učenicima odjeljenja III-3 odjeljenja.

Nastavnica razredne nastave Nastasija Nonković je primljena po konkursu na određeno vrijeme, odnosno do 31.08.2022.godine.

Prilikom organizovanja nove školske godine, podjele časova i pravljenje rasporeda nastavnika po odjeljenjima, uzimaju se u obzir samo nastavnici koji su stalno zaposleni u ovoj školi, oni se raspoređuju u nova odjeljenja i određuju im se časovi. Prilikom raspodjele časova i dodjele odjeljenja, nastavnici Nastasiji Nonković nije bio poznat radni status za novu školsku godinu. Još jednom napominjem da je podjela časova za školsku 2022/2023. godinu urađenu u skladu sa Zakonom i na osnovu pedagoških standarda i normi”, navodi se u izjavi direktorice škole Slavice Radević.