Radovi u gradskom jezgru

Opština Bar, preko Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije, pristupila je uređenju – adaptaciji glavne gradske raskrsnice: Bulevar Dinastije Petrovića, ul. Vladimira Rolovića i Makedonske.

Uređenje obuhvata: struganje i čišćenje oštećenog asfalta i neravnina na asfaltnoj podlozi, izdizanje i nivelisanje šahti komunalnih instalacija vodovodne, elektro i TK, izradu nedostajućih ivičnjaka, izradu novog sloja asfalta i postavljanje horizontalne signalizacije na raskrsnici.

Radove izvodi preduzeće „Putevi Bar“ DOO Bar, a u skladu sa Projektnim rješenjem ovlašćene projektantske kuće Građevinski nadzor i laboratorijska ispitivanja AD Podgorica, a pod nadzorom licenciranog nadzora „AM Studio Inženjering“ DOO Bar. Vrijednost radova je  31.900 €.

S tim u vezi, mole se učesnici u saobraćaju za strpljenje i razumijevanje. Radovi će, ukoliko dozvole vremenske prilike, biti okončani do kraja mjeseca februara.

Ove sedmice će otpočeti radovi na regulaciji otvorenog kanala atmosferskih voda od Doma zdravlja prema moru, u skladu sa projektnim rješenjem projektantske kuće „Europrojekt“, a radove će izvoditi preduzeće „Temko“ DOO iz Nikšića. Ugovorena vrijednost radova je 67.336 €, a rok izvođenja planiran je za mjesec dana, ukoliko vremenski uslovi dozvole.