RAIČEVIĆ I NOVAKOVIĆ NA SAJMU PRIVREDE U TEŠNJU

Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević i potpredsjednik Opštine zadužen za privredu Radomir Novaković -Cakan su kao članovi delegacije Privredne komore Crne Gore posjetili 15.  Međunarodni sajam privrede u Tešnju.


Riječ je o jednom od najznačajnijih privrednih događaja u Bosni i Hercegovini, koji je okupio 302 izlagača iz Holandije, Njemačke, Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Austrije, Sjeverne Makedonije, Turske i države domaćina. Zemlja partner sajma je Sjeverna Makedonija.U okviru posjete ,Raičević i Novaković su se sastali i sa načelnikom Opštine Tešanj Suadom Huskićem.

Načelnik opštine Tešanj Suad Huskić istakao je na sastanku sa delegacijom iz Bara da je opština Tešanj jedna od najprosperitetnijih mjesta u BiH što je rezultat pametnog strateškog planiranja. On je takodje naglasio da njihova Opština čini sve što je u njenoj moći da investitorima ali i onima koji već tu rade olakša svakodnevni život.

Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević ocijenio je da Tešanj predstavlja model po kom treba da se razvijaju opštine u regionu.
“Opština Tešanj je po broju stanovnika slična našoj opštini.Pred nama ste postavili jako značajne zadatke koje treba da ispunimo da bi dosegli vaš nivo. Bar želi da uči na vašim iskustvima”, poručio je Raičević.
Raičević je istakao da je Bar crnogorska opština sa najvećim potencijalima.On je kazao da Skadrasko jezero svake godine privlači sve više turista, te posebno naglasio značaj Luke Bar, preko koje privrednici Tešnja mogu izvoziti svoje proizvode.
“Želimo da zaposlimo što više naših sugrađana, prvenstveno u privredi, te zato unapređujemo ambijent za poslovanje i doprinosimo razvoju preduzetništva”, zaključio je je prvi čovjek Bara.

Potpredsjednik opštine zadužen za privredu Radomir Novaković je istakao da ne postoji bolje mjesto od Tešnja, ne samo na Balkanu kada se govori o privredi i ekonomiji. “Mi moramo, kao opšitina koja ima ogromnog potencijala učiniti sve da ubrzamo porcedure a jedan od načina je svakako elektronska opštinska uprava i brzo dobijanje svih potrebnih papira za nesmetan rad”.
U sklopu posjete Raičević i Novaković su posjetili i fabriku za ručnu prozvodnju nameštaja od masivnog drveta – “Artisan doo”.
“Fabrika koja je nastala iz stolarske radionice a danas izvozi u mnoge zemlje EU i svijeta treba da bude primjer kako se može biti konkurentan i sa ovih naših prostora. Opština mora biti tu da pomogne a ne da odmaže u razvoju firme”istakao je Raičević.
Novaković je naglasio da su ljudi i odnos prema njima osnov svakog uspešnog preduzeća. “Sve je u tome da opština ali i vlasnik preduzeća poštuju svoje zaposlene i imaju viziju kuda žele u budućnosti. Mi želimo da Bar slijedi sve ono pozitivno što je do sada uradila opština Tešanj ali i da imamo ovakva preduzeća na našoj teritoriji”.

Na kraju posjete Raičević i Novaković su imali i sastanak sa gradonačelnikom Banjaluke – Igorom Radojičićem. U dugom i prijateljskom razgovoru rukovodstva dva grada koji imaju posebne veze Raičević je još jednom pozvao sportske klubove da iskoriste Bar kao mjesto za svoje pripreme. “Bar je turistički grad ali i grad sporta. Broj sunčanih dana je najveći na Jadranu a izuzetno dobra sportska infrastruktura svakako može pomoći u ostvarivanju uspjeha. Rezultati klubova iz Bara to svakako potvrđuju” zaključio je Raičević.