RAIČEVIĆ U POSJETI OŠ”JOVAN TOMAŠEVIĆ U VIRPAZARU”

Zvaničan početak nove školske godine protekao je u znaku svečanog prijema 543 prvaka u osnovnim školama na području Opštine Bar. U  OŠ „Jovan Tomašević” u Virpazaru je osim nastavnog osoblja,predstavnika uprave škole na čelu sa direktorom Brankom Kneževićem, učenike pozdravio i predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević.

Podijelivši udžbenike prvacima, Raičević  je  izrazio posebno zadovoljstvo što je u prilici da  im poželi srećan  početak  školovanja, a  ostalim đacima početak  još jedne uspiješne školske godine, škole koja  već 50 godina postoji  na ovom prostoru.

-Čini me posebno srećnim što sam u prilici da danas budem upravo ovdje, na početku još jedne školske godine u školi u Virpazaru i  da đacima prvacima poželim srećan početak školovanja a ostalim đacima početak još jedne uspješne školske godine, škole koja na ovom prostoru postoji već 50 godina.A znanje u Crmnici stanuje još od  1832. godine kada je formirana jedna od prvih obrazovnih institucija na ovom području. Prije svega, ovo je bila i prilika da čestitam i nastavnom osoblju, na predanom radu, koje pokazuju u kontinuitetu. Taj rad se ogleda u nizu uspjeha koji đaci ove škole pokazuju, na svim opštnskim i republičkim takmičenjima. Takođe,koristim priliku da se na njihovom doprinosu koji pružaju, i prije svega napore koje ulažu da formiraju ljude, a potom i iznjedre dobre đake . Opština Bar pomaže obrazovne institucije, i na samom početku školske godine pomaže roditelje djece prvaka sa ciljem da značajno rastereti njihov porodični budžet, nabavkom udžbenika za prvi razred. Našoj akciji se odazvala i kompanija Port of Adria koja je kroz poklon vaučer obezbijedila i školski pribor. Ove godine 539 paketa udžbenika za đake prvake je nabavila Opština Bar od toga deset kompleta su na albanskom jeziku, a u Virpazaru je 11 prvaka bilo u prilici da dobije udžbenike i školski pribor. Bilježimo značajne rezultate u turistučkoj ponudi Crmnice, ognjišta se obnavljaju,i sve to nam uliva jednu dozu sigurnosti da će se i broj đaka iz godine u godinu povećavati-istakao je Raičević.