Raičević ugostio prof. dr Milana Radulovića

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević je danas ugostio  prof. dr Milana Radulovića, pravoslavnog sveštenika porijeklom iz Bara, koji je svetu islamsku vjersku knjigu Kur’an preveo sa arapskog na ukrajinski jezik.

Profesor dr Milan Radulović je Pravoslavni fakultet završio u Čikagu, a magistrirao u Solunu. Islamske studije završio  je u Bejrutu, a doktorske studije u Rimu. Već duže  vrijeme živi u Torontu, u Kanadi, gdje služi kao sveštenik u Bugarskoj pravoslavnoj crkvi i radi kao profesor istorije filozofije na tamošnjem Islamskom fakultetu.

Poželjevši dobrodošlicu profesoru dr Milanu Raduloviću, predsjednik  Opštine je rekao da je posebno ponosan na činjenicu da su naši sugrađani prepoznati  u svijetu  i da kao takvi daju dobar primjer budućim generacijama.

-Čast mi je i izuzetno zadovoljstvo što ste svojim zahtjevnim poduhvatom potvrdili da potičete iz grada gdje su nastali uzori različitosti. Vi ste pravi primjer barskih vrijednosti koji su duboko utkani u tradiciju našeg Bara, na kojima počiva savremeni Bar. Veoma sam Vam zahvalan što ove vrijednosti globalno promovišete. Uvažavajući Vaš rad u koji ste uložili veliki trud, koristim prilku da Vam čestitam i pružim punu podršku-istakao je Raičević.

Prof. dr Milan Radulović se zahvalio na srdačnom prijemu i istakao da se on trudi da nastavi tradiciju ljudi koji su vjekovima poštovali drugačije.

-Velika mi je čast što sam danas u Baru sa Vama. Pravoslavni hrišćani, rimokatolici i muslimani u našem Baru su uvjek živjeli u slozi i ljubavi. Dobrota  koja se u Baru oduvijek posebno vrednovala čini čovjeka, a ne profesija.  Ja samo nastavljam tradiciju ljudi, koji su  vjekovima poštovali i drugačije. Prevod  Kur’ana me je oplemenio. Osjećam veliku lakoću i mir zbog toga, – istakao je Radulović.