Sanacija obalnog zida u Sutomoru

Usled jačih udara talasa krajem januara ove godine, došlo je do rušenja dijela kamenog obalnog zida u zaleđu plaže u Sutomoru u dužini oko 15 metara. Odmah po dobijanju naloga i zapisnika od opštinske komunalne inspekcije iz Bara, Javno preduzeće je reagovalo raspisivanjem hitne nabavke i izborom izvođača radova na sanacji tog objekta obalne infrastrukture, naveli su u saopštenju.

Sanacioni radovi su počeli odmah po zaključenju ugovora dana 25. februara 2019. godine, a zbog rizika da ne dođe do novih obrušavanja, kompletna sanacija je završena 04. marta.

„Radovi su obuhvatili rasčišćavanje obrušenog kamena, izradu nove betonske trake kao i ponovno zidanje krupnim kamenom kao u nastavku potpornog zida. Zbog ugroženosti priobalnog puta sa gornje strane izvršeno je nasipanje betona kroz otvor u asfaltu, kako bi kompletne šupljine iza zida bile čevršće. Izvršena je i sanacija preostalog dijela zida u dužini oko 30 metara prema plaži “Maliby” izradom betonske trake podnožjem zida,“ navodi se u saopštenju JPMD.

Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosila je 19.200 eura.