Sat parkiranja u sezoni 90 centi

Parkiralište u Starom Baru, koje je opština Bar kao osnivač JP Kulturni centar, uz saglasnost Ministarstva kulture, dala tom preduzeću na korišćenje i upravljanje, otvoreno je i radi svakodnevno 24 časa.

Stari Bar parking (Foto: Radomir Petrić)

Kako su rekli iz JP Kulturni centar, sve je urađeno u cilju adekvatne valorizacije tog prostora i unapređenja ukupne turističke ponude Starog grada, piše Pobjeda.

Projektovana su ukupno 52 parking mjesta samo za putničke automobile, dok se autobusko stajalište za javni linijski prevoz, kao i parking mjesta za turističke autobuse i taksi vozila izmještaju na druge lokacije u blizini. Cijena parkinga je 90 centi po započetom satu od 1. maja do 30. septembra, odnosno 60 centi od 1. oktobra do 30. aprila. Sezonske cijene važe za autobuse, gdje je započeti sat pet, odnosno tri eura.

Motociklisti će plaćati 50 centi, tj.30 centi od 1. oktobra do 30. aprila. Kombi i auta sa prikolicom plaćaju dva eura od 1. maja do 30. septembra, odnosno 1,5 eura u ostatku godine. Propusnice za stanovnike Starog Bara su 100 eura na godišnjem nivou, dok za vlasnike lokala, kojima će ulaz zbog nabavki biti dozvoljen od pet do devet sati, godišnja propusnica košta 90 eura.

Na ovaj način riješen je dugogodišnji problem neadekvatnog parkiranja i nelegalne naplate navode iz barske lokalne uprave.