Slikarka Kisić Petrović u pritvoru još dva mjeseca

Sudije Apelacionog suda odbile su kao neosnovanu žalbu advokata kontrovezne slikarke iz Bara Danijele Kisić Petrović i produžile joj pritvor za još dva mjeseca. Kisić-Petrović uhapšena je početkom novembra zbog sumnje da je stvorila kriminalnu organizaciju koja je imala za cilj da ubije više osoba, među kojima je jedna porodica i advokat.


Za te likvidacije, prema sumnjama istražitelja, Kisić-Petrović je nudila 45.000 eura, što je potkrijepljeno dokazima, među kojima su i iskazi svjedoka, prenose VIkend novine.

Kako se navodi u rješenju Apelacionog suda osumnjičenoj treba odrediti pritvor zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke, a i činjenice da neki članovi njene kriminalne grupe tek treba da budu identifikovani.

“Posebno što se radi o početnoj fazi krivičnog postupka, fazi istrage, a u svjetlu težine krivičnih djela koja su predmet pretresanja tekućeg postupka istrage. Pri tome, ovaj sud je na stanovištu da se cilj pritvora za sada ne može ostvariti nekom blažom mjerom procesne prinude na čemu se insistira u izjavljenoj žalbi. Ovo posebno kod činjenice da je okrivljena kojoj je produžen pritvor osnovano sumnjiva da je organizator kriminalne organizacije, dok ostali pripadnici kriminalne organizacije još nijesu otkriveni, a koja je stvorena radi vršenja teških krivičnih djela, između ostalog i ubistava”, piše u obrazloženju.

U odluci suda navodi se da je te optužbe potvrdio svjedok F.R. pred tužilaštvom 2. marta, nakon pokretanja istrage protiv sina Kisić-Petrović, okrivljenog Kristofora Petrovića. Svjedok je ispričao da mu je D. I. saopštio da okrivljena traži nekog iz Bara da ga ubije i nudi 30.000 eura za to, te da ubije i jednu porodicu za čije ubistvo traži nekog iz Srbije i nudi od 10.000 do 15.000 eura.

“D. I. mu je tom prilikom predao fotografije i adrese tih lica, a predao mu je i štampane lažne izjave za D.I., R.Z., Đ.E. i L.S, koje im je okrivljena pripremila za svjedočenje u predmetu pred Osnovnim sudom u Cetinju i obećala novčani poklon od 500 eura nakon takvog lažnog svjedočenja”, navodi se u rješenju Apelacionog suda. Dodaje se da su dokazi koje je D.I. predao svjedoku F.R. pronađeni i kod D.I. pretresom njegove kuće 23. januara.

Kako je ispričao svjedok, D.I. bio je prisutan nekoliko puta kada se Kisić-Petrović žalila na neke ljude da joj rade o glavi, da mora nešto da preduzme, da su joj advokat i porodica iz jednog grada (muž i žena čijih se imena ne sjeća) bili trn u oku, te da je planirala njihovu likvidaciju. Ispričao je da je, kada je ozbiljno shvatio da planira da likvidira te ljude, odnosno da plati novcem njihova ubistva, obavijestio advokata