Sportske igre u Mrkojevićima ulaze u završnu fazu

Preostala su još dva dana 13. Sportskih igara u Mrkojevićima, na kojima učestvuje skoro 250 učesnika u nekoliko sportova i disciplina.

Foto: BARInfo

U odbojci (kategorija: rekreativci – m), pobijedila je ekipa „Ultrasa” ispred „Pristana”, u kategoriji, a održana su takmičenja u ovom sportu i u kategorijama U17 (žene) i mini odbojka (djevojčice U10 i  djevojčice U13).

U tenisu, u muškoj konkurenciji, prvi je bio Belmin Šabović, ispred Emira i Edvina Šabovića, a u konkurenciji parova, prvi su Belmin i Emir Šabović, ispred Edvina i Dina Šabovića, te Jasmina Vukića Sanela Škretovića.

Foto: BARInfo

U stonom tenisu, prvi je Goran Vukčević, drugi Emir Šabović, a treći Haris Šabović. U gađanju glinenih golubova, pobjednik je Kenan Useinović, drugoplasirani Eldin Škretović, a treći Aldin Žuđelović.

Foto: BARInfo

“Ponosni smo na sve učesnike, djecu, njihove roditelje i publiku. Bez pretjerivanja, ovo je najljepša priča u našem gradu kada je manifestacija ovakve vrste u pitanju. Sportske igre su prerasle u sportsku priču. Vjerujem da smo svi ukupno srećni i bogati sa svakim novim prijateljstvom koje smo stekli na ovim igrama”, izjavio je medijima Elvir Bajramović, organizator Mrkovskih sportskih igara.

Foto: BARInfo

Program i raspored završna dva dana manifestacije:

Nedjelja, 28.avgust 2022:

Mali fudbal U15, finale:

19:30 “Jadran” – “Veliki Pijesak”

Mali fudbal, polufinale, rekreativci:

20:30 “Velembusi” – “Ultras”

21:10 “Kamenički most” – “Tomba”

Ponedjeljak, 29. avgust 2022:

19:45 Revijalalni susret fudbalskih vetarana: “Mrkojevići” – “Stari Bar”

20:30 Mali fudbal, finale

21:15 Početak ceremonijalnog zatvaranja manifestacije

22:00 Koncert Arijana Hajdarevića

00:55 Završetak manifestacije

Iz Organizacionog odbora su zamolili sve posjetioce da vode računa o načinu parkiranja svojih automobila posljednje dvije večeri, kako bi svi zajedno dali doprnos u nesmetanoj frekfenciji saobraćaja na putnom pravcu Dobra Voda – Pečurice –  Kamenički most.