Studijska posjeta predstavnika medija iz Srbije

Barsku opštinu je u periodu od 22-24 jula posjetila delegacija novinara iz Srbije, i to: TANJUG, RTS, PINK, TV HAPPY, POLITIKA , INFORMER , ALO, SRPSKI TELEGRAF, Portal B92 i KURIR. Ova posjeta je bila tematska i učesnici su imali priliku da se upoznaju sa dijelom avanturističke ponude u zaleđu naše opštine, pa su tako prošli kroz kanjon rijeke Bunar (Rikavac), a terenskim vozilima obišli atraktivne predjele, nekoliko vidikovaca, prošli kroz stari tunel na Sutormanu, posjetili lokalnu vinariju, upoznali se sa ponudom na Skadarskom jezeru i dr.

Predstavnike medija je dočekao direktor TO Bar Emil Kukalj koji ih je detaljno upoznao sa programom i aktivnostima za ovu ljetnju sezonu kao i brojnim manifestacijama koje se održavaju u Baru. Novinarima je predstavljena i ponuda za aktivni odmor na teritoriji Bara, kao što su: biciklizam, pješačenje, jedrenje, vožnja kajaka, krstarenje, posmatranje ptica, sportski ribolov, ronjenje i planinarenje.

Ono što ih je posebno interesovalo jesu cijene u hotelskom i privatnom smještaju, cijene mobilijara na plažama, cijene kanjoninga sa vodičem i opremom kao i specifičnosti po kojima se naš grad izdvaja od drugih.

Pored gore navedenih medija, TO Bar je bila domaćin i predstavnicima TV PRVA u utorak 23. jula, koji su imali uživo uključenja su okviru Jutarnjeg programa i emisije 150 minuta. Ekipa se uživo uključila sa četiri lokaliteta barske opštine. Tokom prvog uključenja sa Virpazara, sagovornik je bio direktor NP Skadarsko jezero Nenad Ivanović koji ih je detaljno upoznao sa ponudom i aktivnostima na jezeru. Tom prilikom je istakao da broj posjetilaca Nacionalnog parka iz godine u godinu bilježi dvocifreni rast i da je trenutno na jezeru boravi 36 % više turista nego lani. Sledeće uključenje je bilo sa naselja Utjeha, gdje su sagovornici bili direktor TO Bar Emil Kukalj i izdavaoc privatnog smještaja Mihael Bader. Naredna lokacija bila je Stara Maslina gdje su sagovornici bili Tanja Andrić, vodič Kulturnog centra i Ćazim Alković, predsjednik udruženja maslinara Bar. Pored Stare Masline, obišli su i Stari Bar, gdje je Mladen Zagarčanin, arheolog Kulturnog centra, predstavio bogato kulturno nasljeđe u Starog Bara.

Osim aktivnog odmora novinari su imali priliku da prisustvuju predstavi “Don Kihot” Gradskog pozorišta Podgorica, a u okviru “Barskog ljetopisa”. Tom prilikom direktorica Barskog ljetopisa Ksenija Popović je predstavila programsku koncepciju festivala.

Objavljivanje članaka kao i emitovanje priloga sa ove studijske posjete se očekuje tokom ovog i narednog mjeseca. Ova studijsku posjetu je realizovana u saradnji sa NTOCG i Ambasadom Crne Gore u Srbiji. Realizaciju ove studijske posjete su podržali Kulturni Centar Bar, Barski Ljetopis, hotel Pharos, restoran Silistria, Rocky Beach – Utjeha.

STRUČNA SLUŽBA TO BAR