Takmičenjem u vodenim sportovima počele 13. Sportske igre u Mrkojevićima

U organizaciji NVU “Sportski talenat”, danas su na Velikom Pijesku, takmičenjem u vodenim sportovima  počele 13. Sportske igre Mrkojevići 2022.

Foto: BARInfo

“Bilo je upitno kako će danas sve to izgledati. Iako nije bilo sunca, mladost takmičara koji su budućnost našeg grada, budući sportisti, prijatelji iz regiona, zablistala je na obali Mrkojevića. Dijelim radost sa njihovim roditeljima i čestitam svim učesnicima na učešću u današnjem programu. Ovo je već sada potvrda da se tradicionalna manifestacija ne smije dovesti u pitanje, kao jedina ovakovog karaktera u našem gradu. Medalje kao suveniri za ovo ljeto većim dijelom ostaju u Baru, odlaze i u Podgoricu, Beograd, Hamburg”, istakao je Elvir Bajramović, dugogodišnji koordinator manifestacije.

Najbolji među rekreativcima bili su Filip Matović, Milan Popivoda i Stela Kozarski.

U uzrastu do 15 godina u muškoj konkurenciji najbolji je bio Asat Bajraktarević, ispred Isa Šairovića i Tarika Mustafića.  U žesnkoj kategoriji prva je Ema Perazić, druga Ajla Perazić a treća Anja Đurđevac.

Foto: BARInfo

U konkurenciji dječaka do 13 godina prvi je Bodin Ceković, drugi Aldin Čantić a treći Irfan Perazić. U konkurenciji djevojčica do 13 godina prva je bila Anja Babić, druga Amra Mustafić a treća Una Kalamperović.

Među devetogodišnjacima, najbolji plivači su Haris DurakovićFaruk Međedović i Rejhan Đurović, dok su u istom uzrastu najbolje isplivale Klara Tomović, Atea Kalamperović i Amina Useinović.

Među rekreativcima, najviše bodova za skokove u vodu osvojio je Milan Lilić, ispred Ajdina B. Perazića i Aldina Hasovića.

Među takmičarima uzrasta do 15 godina najbolje skokove imali su Irfan Perazić, Heril Perazić i Salko Duškić. Među djevojčicama istog uzrasta, najbolje skokove izvele su Iris Ljumović i Anja Đurđević.

Foto: BARInfo

Organizatori su zahvalili Branislavu Neneziću, Ćazimu Alkoviću, Amiru Mačkiću i Filipu Matoviću koji su bili sudijski članovi današenjeg programa.Za bezjednost takmičara rekreativaca tokom trke brinuli su članovi Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama. Glavni koordinator u bezbjednosti najmlađih takmičara, bio je Asmir Tokić.Organizatori su zahvalili i Domu zdravlja Bar na podršci u zdrastvenoj zaštiti takmičara.

Posebnu zahvalnost dugujemo vlasnicima “Kalamper Hotel & Spa” (“Klamper beach”) na ustupanju plažnog dijela i osvježenju za takmičare, kao i vlasnicima plažnog dijela “Tropski Bar” na Velikom Pijesku, istakli su organizatori, dodavši da se današnji program nastavlja mečevima teniskog turnira.