Tokom akcije „Stop neregistrovanim vozilima“ sankcionisan 431 vozač

Tokom akcije „Stop neregistrovanim vozilima“ Uprave policije kontrolisano je 2.708 vozila. Zbog počinjenih prekršaja u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima sankcionisan je 431 vozač od čega je 207 vozila isključeno iz saobraćaja.

U okviru planiranih mjera i aktivnosti u cilju unapređenja stanja u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, službenici saobraćajne policije su u crnogorskim gradovima sprovodili operativnu akciju „Stop neregistrovanim vozilima“.

Iz Uprave policije podsjećaju da je cilj akcije bio pojačana kontrola svih kategorija vozila sa posebnim akcentom na pronalaženje vozila kojima je istekla važnost registracije a koja kao takva suprotno zakonu učestvuju u saobraćaju.

„Tokom realizovanja akcije kontrolisano je 2.708 vozila. Zbog počinjenih prekršaja u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima sankcionisan je 431 vozač od čega je 207 vozila isključeno iz saobraćaja“, navodi se u saopštenju.

Ovaj podatak, kako su kazali, posebno zabrinjava imajući u vidu rizike i posljedice koje mogu izazvati vozači koji upravljaju neregistrovanim i tehnički neispravni vozilima pored toga što ovakvim ponašanjem svjesno krše zakon i dovode u opasnost, kako svoje živote, tako i živite svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju.

„Još jednom apelujemo na vozače da poštujući saobraćajne propise doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju i podsjećamo da upravljanje neregistrovanim i tehnički neispravnim vozilom u javnom saobraćaju ne može imati bilo kakvo racionalno opravdanje“, ističu iz policije.

Napominju da će službenici saobraćajne policije, u skladu sa Zakonom, pored redovnih aktivnosti, nastaviti sa sprovođenjem pojačanih kontrola i ciljanim akcijama kako bi se neodgovorno ponašanje pojedinih vozaća i ostalih učesnika u saobraćaju svelo na najmanju moguću mjeru.