Turistička organizacija Bar realizovala brojne aktivnosti, slijede novi projekti i promocije ponude

Turistička organizacija Bar je u prethodnom periodu realizovala značajan broj aktivnosti koji je doprinio boljoj posjećenosti ali i poboljšanju imidža grada Bara.

U saradnji sa Opštinom Bar organizovan je trodnevni Novogodišnji hepenig  koji je okupio veliki broj naših sugrađana kao i turista koji su odlučili da provedu novogodišnje praznike u Baru. U raznovrsnom zabavnom programu u kojem su bili zastupljeni svi muzički žanrovi, a najmlađi su imali priliku da uživaju u dječijoj predstavi. Osim bogatog kulturno umjetničkog programa na trgu Vladimira i Kosare su bili postavljeni štandovi na kojima su se mogli degustirati lokalni specijaliteti barskog podneblja. Veliko interesovanje izazvalo je i klizalište i bila je svojevrsna atrakcija imajući u vidu da je po prvi put postavljeno u našem gradu i da je bilo potpuno besplatno. Bilo je otvoreno mjesec dana i privuklo u naš grad goste iz svih krajeva Crne Gore. Procjena je da je na klizalištu tokom mjesec dana ukupno bilo preko 10.000 klizača, dok su procjene da je na trgu Vladimira i Kosare tokom novogodišnjih koncerata bilo prisutno oko 15.000 posjetilaca.

U toku januara organizovan je nastup na tri međunarodna sajma: „Ferien 2019“ u Beču, „CTM“ specijalizovanom za aktivne odmore u Štutgartu, dok smo se kao organizatori predstavili u Bratislavi na sajmu „ITF Slovakiatour“. U cilju kvalitetne prezentacije kulturne baštine na sajmu u Bratislavi, organizovan je i nastup KUD „Jedinstvo“ iz Bara koji su na repertoaru imali igre iz Crne Gore, a koje je tamošnja publika dočekala sa oduševljenjem. Uz Turističku organizaciju Bar na sajmu su bili prisutni predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Turističke organizacije Budve kao i turističke privrede Bara.

Turistička organizacija Bar će organizovati i koncert za Dan zaljubljenih 14. februara kako bi se upotpunila turistička ponuda grada, obogatio boravak turistima, ali i našim građanima. Imajući u vidu da je za kvalitetan razvoj destinacije neophodno imati strateški okvir tokom 2019. godine je planirana izrada strategije razvoja turizma u Baru, koja bi definisala ciljeve, zadatke i smjernice, ali i indikatore koje treba ispuniti u narednom periodu. Potreba za ovakvim dokumentom se pokazala neophodnom kako bi se turizam u opštini Bar razvijao na organizovan način i u skladu sa principma održivosti.

U narednom periodu turistička ponuda grada će se predstaviti na sajmovima turizma F.R.E.E. u Minhenu, Holiday World u Pragu i nama najznačajnijem sajmu turizma IFT u Beogradu. S obzirom da Srbija predstavlja jedno od najznačajnijih emitivnih tržišta smatrali smo da se tu moramo predstaviti na malo drugačiji način u odnosu na ostale sajmove. Posjetioci će pored informacija, imati prilike da uzivaju u bogato kulturnom umjetničkom programu, degustaciji tradicionalnih proizvoda i nagradnim igrama.