Turistička organizacija Bar uspješno sprovodi marketinšku kampanju na tržištima Srbije i Bosne i Hercegovine i u postsezoni

Turistička organizacija Bar u cilju kvalitetne promocije turističkih potencijala naše opštine sprovodi intenzivnu marketinšku kampanju na emitivnim tržištima Srbije i Bosne i Hercegovine koja je do sada rezultirala brojnim afirmativnim objavama u štampanim i elektronskim medijima. Osim u navedenim medijima kampanja se sprovodi i na društvenim mrežama koje su postale neizostavni dio promotivnih aktivnosti i prije svega važan izvor informisanja kada je u pitanju izbor destinacije za odmor.

 

U okviru kampanje u Srbiji realizovano je: gostovanje na TV Prvoj u emisiji „Jutro sa Jovanom i Srđanom“, emitovanje priloga na RTS-u, TV Pinku, Prvoj TV u okviru jutarnjih programa, objavljeni članci u magazinima Politikin zabavnik, Blic žena i Lepota i zdravlje. Radio džigl se mogao čuti na stanicama Play, TDI, HIT i S radio. Kampanja se takođe sprovodi i na online portalima, pa su afirmativne objave zabilježene na www.blic.rs, www.b92.net, www.espresso.rs, www.putovanjaiturizam.com, www.teleporter.rs, www.glavnevesti.com, www.happytv.rs, www.tanjug.rs, www.telegraf.rs, www.mondo.rs, www.turistickisvet.com, www.naslovi.net, www.pink.rs, www.time.rs, www.smedia.rs, www.topvesti.rs i dr. Outdoor kampanja je obuhvatila reklamiranje na 10 bilborda i to u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. U okviru PR kampanje realizovano je gostovanje na TV Koprenikus, prilozi su emitovani na TV Studio B, Novosadskoj TV, a direktna uključenja u programs u bila na N1 TV, TV Studio B kao i Radio Beograd. U štampanim medijima članci o turističkoj ponudi Bara su objavljeni u 24 sata, Novosadskom dnevniku, Informeru, Srpskom Telegrafu, Subotičkim novinama, Kuriru, Večernjim novosta, Blic ženi.

Kada je u pitanju emitivno tržište Bosne i Hercegovine članci su objavljeni u Euroblicu, Dnevnom Avazu, na portalima www.avaz.ba, www.fokus.ba, www.radiosarajevo.ba, a outdoor kampanja je obuhvatila reklamiranje na 10 bilborda u Sarajevu, Trebinju i Banja Luci. Prilozi o turističkoj ponudi Bara su emitovani na BN TV, Elta TV, K3 TV, a u okviru PR kampanje objavljeni su članci u štampanim medijima kao što su Nezavine novine, Glas Srpske, Euroblicu, Dnevnom listu. Informacije o Baru su se mogle pročitati i na portalima www.srpskacafe.com, www.srpskainfo.com, www.prijedor24h.net, www.nezavisne.com, www.face.ba, www.exsclusiva.ba, www.vitez.info, www.trebinje059.com i dr.

Društevene mreže su veoma važan segment promocije i kampanja daje dobre rezulatate i u ovom dijelu. Facebook stranica bar.travel kao i Instagram nalog u posmatranom periodu bilježe značajan rast broja pratilaca kojih je trenutno 6.262  odnosno 4,768 što je zančajan rast i to upravo sa tržišta Srbije i Bosne i Hercegovine. U okviru kampanje sprovedena je i Google Display Network kampanja pa su tako u Srbiji baneri prikazani ukupno 1.370.966 puta, a na njih je kliknuto 4.259 puta, a u BiH su prikazani ukupno 1.492.101 puta, a na njih je kliknuto 3.095 puta.

Osim kroz marketinšku kampanju TO Bar ponudu grada promoviše i kroz brojna studijska putovanja. Rezultat jedne od njih je i članak je u septembarskom izdanju inflight magazina Air Serbia-e o kanjoning ponudi Bara, a iz ugla Luke Raca, popularnog glumca mlađe generacije.