Turistička ponuda Bara predstavljena na berzi turizma WTM u Londonu

Turistička ponuda Bara je i ove godine predstavljena na berzi turizma „WTM 2019“ koja se održava u Lonodnu u periodu od 4. do 6. novembra, a u okviru štanda Nacionalne turističke organizacije Crne Gore. Fokus prezentacije je bio na odmoru za ljeto ali isto tako i na mogućnosti za bavljenje aktivnim odmorom.

Svjetska turistička berza u Londonu je jedan od vodećih globalnih događaja za svjetsku turističku industriju, gdje svoju ponudu predstavljaju svi sektori turizma, uključujući turističke organizacije, avio kompanije, hotele i hotelska preduzeća, turističke agencije i turoperatore, PR kuće itd. Ova najznačajnija svjetska turistička berza okuplja oko 5.000 izlagača iz preko 180 zemalja svijeta, preko 50.000 profesionalaca iz oblasti turizma i oko 3000 predstavnika medija.

Crna Gora je povezana sa tržištem Velike Britanije letovima nacionalnog avioprevoznika Montenegro Airlines-a na relaciji London-Tivat tokom turističke sezone, letovima niskobudžetnih kompanija Ryanair na relaciji London-Podgorica tokom cijele godine i Easy Jet-a iz Londona i Mančestera ka Tivtu u periodu od aprila do oktobra. Takođe, u periodu od maja do oktobra TUI UK realizuje letove iz Londona i Mančestra ka Podgorici, odnosno od jula do oktobra iz Birmingema.

Na štandu Crne Gore svoju ponudu predstavljaju i lokalne turističke organizacije Budve, Kotora, Tivta, Ulcinja i Podgorice, Montenegro Airlines, Aerodromi Crne Gore, JP Morsko dobro, hotelske kompanije HG Budvanska Rivijera, Montenegro Stars Hotel Group, Beppler and Jacobson Montenegro, hoteli Hilton Podgorica, Eleven Petrovac, Lazure Marina & Hotel, Regent Porto Montenegro, Huma Kotor Bay, Falkensteiner Montenegro, Institut Dr Simo Milošević Igalo i turističke agencije Montenegro Tourist Service, Montenegro Adventures, Adria DMC i Explorer.

Turistička organizacija Opštine Bar