Turistička ponuda Bara predstavljena na događaju „Dani Crne Gore u Zagrebu“

Turistička ponuda Bara predstavljena je u okviru događaja „Dani Crne Gore u Zagrebu“ koja se održala 11.02.2019. u organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i lokalnih turističkih organizacija.

Pripremljen je bogat kulturno-zabavni program, tokom prezentacije predstavljena je cjelokupna turistička ponuda uključujući i gastronomsku, a posjetioci su imali priliku da uživaju i u nastupu folklornog društva na Trgu Bana Jelačića.

U cilju kvalitetne prezentacije, ali i racionalizacije troškova, TO Bar je ovom prilikom promociju ponude organizovala u saradnji sa TO Cetinja. Tokom događaja podijeljen je i promotivni materijal, a u večernjim satima u dvorani Bruxelles u Evropskom domu u Zagrebu upriličen je prijem za predstavnike medija, privrednog i javnog života Hrvatske. Tokom prijema zvanice su imale priliku da  degustiraju crnogorsku nacionalnu kuhinju i specijalitete sa primorja i sjevera koje je pripremao kuvar iz Crne Gore.

Posjeta Zagrebu je iskorišćena i za organizaciju sastanka sa predstavnicima Turističke zajednice grada Zagreba. Sastanak je za cilj imao osnaživanje institucionalne saradnje i razmjenu iskustava, prije svega u oblasti organizacije manifestacija. Grad Zagreb već duži niz godina sa uspjehom organizuje najbolji „Advent“ u Evropi pa je ovo bila prilika da se u direktnoj komunikaciji dobiju korisne informacije. Na sastanku su ispred Turističke zajednice grada Zagreba prisustvovali Ana Salopek (menadžer sektora razvoja proizvoda) i Luka Benko (direktor sektora opštih i pravnih poslova), a iz Crne Gore su to bili predstavnici TO Bar i TO Cetinja.