Turistička ponuda Bara predstavljena na sajmovima turizma u Beču i Štutgartu

Turistička organizacija Bar predstavlja turističku ponudu grada na međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2019“ koji se održava od 10. do 13. januara u Beču, a u okviru štanda Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

“Ferien” je važan turistički sajam, na kojem svoju ponudu po riječima organizatora predstavlja preko 800 izlagača iz 70 zemalja. Na sajmu je prisutan i veliki broj predstavnika medija ali isto tako i posjetilaca koji se informišu o destinacijama za odmor.

Štand Crne Gore je privukao značajnu pažnju svojim dizajnom, a crnogorsku delegaciju na sajmu posjetio je i ambasador Crne Gore u Austriji, Željko Perović.

Austrija predstavlja važno emitivno tržište koje jednim dijelom može uticati na smanjenje sezonalnosti ali je za uspjeh potrebno kontinuirano raditi na promociji kako na sajmovima tako i kroz uspostavljanje komunikacije i saradnje sa predstavnicima sa medija i turoperatora što će i biti jedan od ciljeva nastupa na ovogodišnjem sajmu.

Na sajmu u Beču, na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore svoju ponudu predstavljaju i JP “Nacionalni parkovi Crne Gore”, lokalne turističke organizacije Budve, Tivta, Kotora, Ulcinja, Podgorice i Bijelog Polja, HG Budvanska Rivijera, turistička agencija Montenegro Tourist Service i nacionalna avio-kompanija “Montenegro Airlines”.

Turistička ponuda Bara predstavljena je i na sajmu turizma „CMT” u Štutgartu takođe u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i sa JP „Nacionalni parkovi Crne Gore” . Ovaj sajam je specijalizovan za aktivne odmore i održava se u periodu od 12-13.janura.

Sajam okuplja više od 2.000 izlagača iz cijelog svijeta i preko 240 000 posjetilaca koji će imati priliku da se upoznaju sa brojnim mogućnostima za aktivni turizam kao što su pješačenje, sportovi na vodi, ronjenje, kampovanje i dr.

Svakog dana trajanja sajma, posjetioci će imati priliku da kroz sastanke i promotivni materijal dobiju informacije o kompletnoj turističkoj ponudi Bara sa posebnim akcentom na aktivni turizam.

Da Crna Gora postaje sve interesantija destinacija za turiste iz Njemačke govori i to da će avio kompanija Lufthansa uvesti avio linije na relaciji Frankfurt- Tivat i Minhen – Tivat od aprila 2019. godine.