Turistička ponuda Bara predstavljena na sajmovima turizma u Beogradu, Mihenu i Pragu

Turistička ponuda Bara se predstavlja na sajmovima turizma u Beogradu, Minhenu i Pragu u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, Ministarstvom održivog razvoja i turizma, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom.

Nastup na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu tradicionalno predstavlja jednu od najznačajnijih izložbi na kojoj ponudu grada Bara predstavljamo u saradnji sa našom privredom, a na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore. Imajući u vidu da je emitivno tržište Srbije veoma važno ove godine je pripremljena kvalitetna prezentacija sa posebnim naglaskom na kulturnu i gastronomsku ponudu. Na sajmu je na oduševljenje posjetilaca, ali i drugih izlagača nastupilo KUD „Jedinstvo“ iz Bara, a osim uživanja u nastupu posjetioci sajma su imali priliku i da se fotografišu u crnogorskoj narodnoj nošnji. Tradicionalnu barsku kuhinju su na sajmu predstavile „Žene Bara velikog srca“ koje su za ovu priliku pripremile jela iz svih krajeva Opštine Bar. Gosti, posjetioci sajma, a među njima i novinari su imali priliku da probaju bamije, dolmu, raštan, krap, ukljevu, razne poslastice, ali i da degustiraju daleko poznata crmička vina i rakiju. Za potpun ugođaj na prezentaciji pobrinuo se barski „Duo Classico“ koji su za ovu priliku pripremili poseban repertoar. Tokom nastupa podijeljen je promotivni materijal kao i organizovana nagradna igra koja je svakog dana privlačila značajnu pažnju posjetilaca. Tokom sajma dat je velik broj intervjua, a organzovano je i gostovanje u emisiji „Šarenica“ na RTS-u, koja je jedna od najgledanijih u regionu.

Ove godine na štandu su prisutni i brojni predstavnici barske turističke privrede među kojima su: hotel Montenegro, hotel Babović, hotel Sato, hotel Lovćen, hotel Kalamper & Spa, hotel Korali, hotel Porto Sole, Adria Harmony, apartmani Lara i turistička agencija Riva Travel. Na sajmu se tradicionalno predstavlja i turistička agencija Allegra koja ima sopstveni štand.

Osim u Beogradu turistička ponuda Bara se predstavlja i na jednom od najznačajnijih centralnoevropskih sajmova turizma – 28. sajmu turizma „Holiday World“, koji se održava u Pragu od 21. do 24. februara, gdje je nosilac promocije Turistička organizacija Opštine Budva. Na sajmu su ponudu predstavile i turističke organizacije Ulcinja, Kotora, Tivta, Podgorice kao i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore. Iz Bara su na sajmu bili prisutni i predstavnici turističke agencije Klik Tour & Ivanko Travel, Deus apartmana i hotela Sea Fort i Porto Sole. Tokom sajma je održan sastanak sa predstavnicima Privredne komore Češke (ČSOK) i Jugočeške turističke kancelarije, na kojem je bilo riječi o uspostavljanju saradnje između Crne Gore i Jugočeške regije na polju turizma, a drugog dana sajma, 22. februara, održan je susret sa medijima, među kojima su bili: Czech Travel Press, The European Weekly – New Europe, Thoma, Karavela, Yacht, časopis Brevnovan, World Travel Media Guild i drugi.

Cjelokupan događaj i promociju naše destinacije, kako na štandu, tako i na bini sajma, uveličala je mlada crnogorska solistkinja Dušanka Belada, koja je izvodila obrade crnogorskih izvornih pjesama.

Nastup na sajmu „F.R.E.E.“ u Minhenu je bio fokusiran na predstavljanje ponude za ljubitelje aktivnog odmora, a tokom nastupa posjetioci su imali priliku da se na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore informišu o mogućnostima za planinarenje, biciklizam i drugim outdoor aktivnostima, avanturističkim ponudama kao i kampovanju u Crnoj Gori. Ovaj sajam je okupio oko 1300 izlagača, a na sajmu su svoju ponudu predstavile i turističke organizacije Tivta, Ulcinja, Podgorice, JP Nacionalni parkovi Crne Gore, HG Budvanska rivijera, Montenegro Stars Hotel Group, hotel Verde, turističke agencije 3E travel, Anitra i Rams.