Turistička ponuda Bara predstavljena tokom godišnjeg sastanka Lufthansa City Centre

Turistička organizacija Bar promovisala je ponudu grada tokom godišnjeg sastanka Luftansa City Centre koji se održava u hotelu Splendid u Budvi, a na inicijativu NTO CG.

Luftansa City Centre je najveće svjetsko nezavisno franšizno udruženje koje okuplja blizu 570 turističkih agencija, iz 92 zemlje svijeta i ostvaruje ukupan godišnji promet od oko 5,2 milijardi eura. Ovom događaju je prisustvovalo 400 predstavnika turističke privrede iz preko 90 zemalja svijeta, uključujući i generalne menadžere i marketinške stručnjake turističke industrije.

Na pultu TO Bar posjetioci su bili u prilici da dobiju informacije o kulturno-istorijskim znamenitostima, gastronomskoj ponudi i aktivnom odmoru. Posjetioci su posebno bili zainteresovani za Stari Bar, Staru Maslinu, NP Skadarsko jezero kao i za područje Crmnice. Prisutni su bili u prilici da degustiraju barske masline i maslinovo ulje, kojim su bili oduševljeni.  Promociju grada je upotpunilo i KUD „Jedinstvo“, izvođenjem  tačke „Vrsuta“, a posebnu pažnju posjetilaca privukla i spičanska narodna nošnja.

Tokom boravka planirano je da učesnici posjete nekoliko gradova Crne Gore, uključujući i Bar. Ovo prilikom članovima LCC-a podijeljen je i reklamno propagandi materijal.

Pored TO Bar, ponudu su na ovom događaju promovisale i lokalne turističke organizacije Ulcinja, Kotora, Tivta, Cetinja, Kolašina, Žabljaka kao i Nacionalni parkovi Crne Gore.