U Bar ove godine stiže 27 kruzera!

Za razliku od prethodnih nekoliko godina kruzing sezona u Baru biće otvorena već tokom zime,  tačnije 20. februara i trajaće do polovine oktobra!

U tom periodu u barsku luku pristaće čak 27 kruzera koji će dovesti preko 26.000 turista!

Prvi kruzer koji ove godine uplovljava u luku Bar biće “La Belle de l’Adriatique” francuske kompanije CroisiEurope. U martu su zakazana još četri dolaska ovog putničkog broad a tokom aprila dva.

U aprilu će u barski akvatorijum uploviti i kruzer “Artania” njemačke kompanije “Phoenix Reisen” koji uplovljava na gat kompanije Port of Adria.

Za razvoj kruzing turizma u Baru velike zasluge imali su agencija “Allegra” i Port of Adria koja je u vlasništvu turskog Global Ports Holdinga.

Koordinatorka kruzing aktivnosti u AD Port of Adria Tanja Novović potvrdila je da će sve kompanije koje su prethodnih godina svojim brodovima dovodile turiste u Bar, tu praksu će nastaviti i u ovoj godini.

Prema njenim riječima, Bar se pozicionirao na mapi kruzing destinacija a Global Port Holding, jedan od najvećih svjetskih “igrača” za upravljanje kruzing lukama zajedno sa Port of Adria, strateški rade na promociji Bara, kao kruzing destinacije na Mediteranu koja ima sadržajnu turističku ponudu.

Prema podacima iz AD Port of Adria u 2016. godini prihvatili su sedam kruzer brodova i 8.660 putnika, u 2017. godini devet kruzera, preko kojih je u Bar i Crnu Goru došlo oko 11.550 putnika.

Tokom 2018. godine 16 kruzera i oko 22.000 turista koji su posjetili Bar, kroz organizovane i individulane izlete do Starg barskog grada, Skadarskog jezera, Svetog stefana, Budve, Ulcinja…