U Baru planirana izgradnja hotela sa pet zvjezdica

Vlada je na jučerašnjoj sjednici prihvatila je Predlog za kandidovanje projekta Izgradnja hotela „Liko Soho“ Bar, po kondo modelu poslovanja, na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma.

– Konstatovano je da je kompanija Liko Soho Grup iz Bara dostavila svu potrebnu dokumentaciju u skladu sa Javnim pozivom i Odlukom o kriterijumima, načinu i postupku izbora lica koje može steći crnogorsko državljanstvo prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredu i ekonomski interes Crne Gore, čime je ispunila uslove da bude uvrštena na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma – saopštili su iz Vlade.

”Namjera investitora je da u okviru hotela sa kondo modelom poslovanja otvori 300 novih radnih mjesta. Predviđeni završetak izgradnje hotela je 1. avgust 2026. i hotel će prve goste primiti u prvom kvartalu iste godine. Investitor planira da proda sve 322 smještajne jedinice, a prosječna cijena po smještajnoj jedinici iznosi 521.000 eura. Interna stopa rentabilnosti iznosi 62%, a period povracaja investicije 6 do 7 godina”, navedeno je u obrazloženju.

Investitor ovog kondo hotela je “Liko Soho Group”, čiji su osnivači “Liko Holding” iz Ukrajine i “Soho Group” iz Bara čiji je vlasnik i direktor, prema centralnom registru, Husnu Umut Kendirci.