U Baru uhapšen osumnjičeni za nanošenje lake tjelesne povrede i osumnjičeni za razbojništvo

Dvadesetjednogodišnji A.P. uhapšen je zbog sumnje da je oteo torbicu prolazniku u Baru kojem je pritom nanio lakše tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije.

 

“Događaj je prijavljen policiji koja je blokirala uži dio grada i brzom intervencijom u mjestu Bjeliši locirala i lišila slobode A.P. kod kojeg je pronađena otuđena torbica sa novcem.Upoznat je nadležni državni tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo i po njegovom nalogu je A.P. lišen slobode”, navodi se u saopštenju.

Osim toga, u Baru je procesuiran i D.M. (48) iz Prizrena zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, u sticaju sa krivičnim djelom laka tjelesna povreda.

“Naime, D.M. je 29. avgusta oko 08.00 časova ispred magacinskog prostora Željezničkog prevoza Crne Gore u Baru pištoljem udario oštećeno lice iz Podgorice u predjelu glave i nanio mu povrede, nakon čega se udaljio sa lica mjesta”, navodi se u saopštenju.

Istog dana, policijski službenici su pretragom terena, na parking prostoru u blizini željezničke stanice u Baru pronašli pištolj marke Crvena zastava M70, kalibra 7,65 mm, sa metkom u cijevi.

“D.M. je lišen i uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru”, zaključuje se u saopštenju.