U Baru uhapšena osoba iz Kazahstana

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Centra bezbjednosti Bar, a u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom sproveli su istragu ciljanog traganja kodnog naziva “Casino”, tokom koje je na teritoriji opštine Bar locirana i lišena slobode J.A. (47) iz Kazahstana, saopšteno je iz Uprave policije.

„Ovo lice se potražuje na osnovu međunarodne potjernice raspisane od strane NCB Interpola Nur-Sultan – Kazahstan, radi krivičnog gonjenja zbog krivičnih djela učešće u kriminalnoj organizaciji, pranje novca, utaja poreza, nezakonito otvaranje i držanje kockarnica ili organizovanje igara na sreću, kao i obezbjeđivanje objekata za nezakonito otvaranje kockarnica ili organizovanje igara na sreću“, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako navode u saopštenju, u potjernici se navodi da je od strane organizovane kriminalne grupe čiji je J.A. član, u periodu od 2014. do 2018. godine prouzrokovana šteta državnom budžetu Kazahstana u iznosu od oko 191 milion eura, kroz lažno preduzetništvo, nelegalno otvaranje kockarnica i organizovanje igara na sreću i tome slično.