U Baru uhapšene dvije osobe zbog krijumčarenja ljudi

Policija je sprovodeći aktivnosti na suzbijanju ilegalnih migracija i krijumčarenja ljudi, uhapsila dvije osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Naime, policijski službenici su u iznajmljenom stanu na području Bara pronašli četiri strane državljanke  za koje se sumnjalo da su dovedene u zabludu i prevarene od strane dva nepoznata lica. Sumnjalo se, da su oštećene u zamjenu za ilegalni prelaz državne granice platile nepoznatim licima 1000 eura.

„Kriminalističkom obradom i intenzivnim radom policijskih službenika identifikovani su i uhapšeni N.R. (22) iz Kameruna i S.R. (41) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. Oni su, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinili na način što su, po prethodno postignutom dogovoru sa oštećenim licima, iz koristoljublja im obećali prelaz državne granice za iznos od 1000 eura, kako bi oštećena lica domogla zemalja Evropske unije ilegalnim putem. Osumnjičeni su, sumnja se, organizovali njihov prevoz od Bara do granice sa Republikom Hrvatskom gdje su angažovali i treće, za sada nepoznato lice a na čijoj identifikaciji se radi, a koje ih je ostavilo u blizini granice i udaljilo se u nepoznatom pravcu“, saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Baru koji je naložio da se osumnjičeni liše slobode zbog sumnje da su počinili navedeno krivično djelo. Nakon privoda nadležnom sudiji za istragu osumnjičenim licima je određen pritvor u trajanju od 30 dana i oni su sprovedeni u ZIKS.