U Dobroj Vodi kod Bara pronađena laboratorija za uzgoj marihuane u zatvorenom

Službenici Uprave policije su juče, u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom (SDT), realizovali predmet koji je sprovođen u dužem vremenskom periodu pod kodnim imenom „Lampa“.

Foto: Uprava policije

U ranim jutarnjim časovima, pripadnici policije su izveli policijsku akciju i izvršili pretres na više lokacija na teritoriji Bara i Podgorice, saopšteno je iz Uprave policije.

-Slobode su tom prilikom lišeni D.D. (27) iz Kotora, koji se nalazio u bjekstvu, i B.L. (28) iz Podgorice. Takođe, podnijete su krivične prijave protiv S.Đ. (31) iz Bara i E.T. (31) iz Podgorice, koji se nalaze u pritvoru u Ukrajini i N.K. (20) iz Bara, koji se nalazi u pritvoru u UIKS-u u Spužu, svi pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe.

Ova lica se sumnjiče za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se B.L. sumnjiči i za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije-dodaje se u saopštenju.

D.D. je uhapšen u Baru, u kući u kojoj se nalazila laboratorija za proizvodnju opojne droge marihuana, a on je potraživan zbog sumnje da je kao pripadnik kriminalne organizacije bio angažovan za vršenje više krivičnih djela-fizičke napade i nanošenje teških tjelesnih povreda na štetu sudija Višeg suda u Podgorici, a u vezi sa vršenjem službene dužnosti – kako bi oni bili onemogućeni da obavljaju sudijsku funkciju u predmetima protiv organizatora i pripadnika kriminalne organizacije kojoj D.D. pripada.

-Prilikom pretresa kuće u naselju Dubrava u Dobroj Vodi u Baru, pronađena je i oduzeta savremena laboratorija za uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru, sa kompletnim turbinama za prečišćavanje vazduha, 53 lampe za pružanje svjetlosti i grijanje biljaka, automatizovana elektronska i računarska oprema za kontrolu uzgoja, mreže za sušenje marihuane i 150 grama marihuane.

U Podgorici je pronađeno 500 sjemenki marihuane tipa „Amnesia“ i više mobilnih telefona za kriptovanu komunikaciju.

Ovo je prva laboratorija za uzgoj marihuane u zatvorenom, takozvani „in door uzgoj“, koja je otkrivena u Crnoj Gori.

Dalje aktivnosti na ovom predmetu su u toku-naveo je Tim za odnose s javnošću Uprave policije.