U vozilu u tunelu Sozina zaplijenjeno 107 kg marihuane

Crnogorska policija sprovela je planiranu akciju i u tunelu Sozina zaustavila vozilo u kojem je pronašla 107 kg marihuane.

foto: uprava policije

Kako navode iz Uprave policije, vozač je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije – Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge su zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Bar uspješno realizovali policijsku akciju kojom je presječena krijumčarska ruta a prilikom koje je zaplijenjeno 107 kilograma marihuane.

Slobode je lišen S.U. (35) iz Ulcinja zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Juče, 2. novembra, policija je u tunelu Sozina zaustavila vozilo marke Audi A4, barskih registarskih oznaka koje se kretalo iz pravca Bara ka Podgorici a kojim je upravljao S.U.

Prilikom pregleda vozila pronađeno je 100 pakovanja droge marihuana ukupne težine oko 107 kilograma”, objašnjavaju iz policije.

Policijska akcija je, kako dodaju, sprovedena u cilju presijecanja krijumčarske rute koja vodi iz Albanije preko Crne Gore ka Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i dalje ka zemljama Zapadne Evrope.