Uhapšen Baranin osumnjičen za planiranje ubistva Jovana Đurovića

Službenici Uprave policije MUP-a, uhapsili su danas M.N. (33) iz Bara koji je jedan od osumnjičenih za planiranje ubistva Jovana Đurovića u avgustu ove godine, kada je na njegov motocikl postavljena bomba. M.N. je uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo pomaganje a vezi sa krivičnim djelom ubistvo, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je u septembru, nakon što je na glavnom barskom bulevaru pronađena improvizovana eksplozivna naprava, za koju se sumnja da je postavljena na Đurovićev motocikl, podnijela krivične prijave protiv šestoro osoba. Tada su uhapšeni Enzan Ciriković (26) iz Peći, Eldar Nurković (26) i Darko Milić (25) iz Bara i Đorđije Cicmil (25) iz Budve, dok policija intenzivno traga za Almirom Jahovićem. i Adnanom Osmanagićem, koji su u bjekstvu.

„Efikasnim radom na rasvijetljavanju ovog krivičnog djela i primjenom operativnih i istražnih mjera i radnji policija je došla do sumnje da su navedena lica planirala i pripremala izvršenje više krivičnih djela ubistvo na teritoriji Bara i Budve. Policija je od osumnjičenih lica oduzela brojne predmete, više komada vatrenog oružja i putnička motorna vozila koja su, kako se sumnja, korišćena za izvršenje ovih krivičnih djela“, stoji u saopštenju policije.