Uhapšena dva lica osumnjičena da su odbacili eksplozivne naprave

Službenici Uprave policije Centra bezbjednosti Bar su nakon dobijenih analiza vještačenja identifikovali i lišili slobode dva lica osumnjičena da su u maju 2018. godine odbacila četiri ručno pravljene improvizovane eksplozivne naprave sa umetnutim inicijalnim kapislama.
Naime, službenici CB Bar i Regionalnog graničnog centra „Jug“ su, sprovodeći aktivnosti u cilju sprječavanja i otkrivanja izlova ribe nedozvoljenim sredstvima – dinamitom, u maju 2018. godine u reonu brda Volujica pronašli odbačenu plastičnu kantu u kojoj su se nalazile četiri ručno pravljene improvizovane eksplozivne naprave sa umetnutim inicijalnim kapislama. Tom prilikom su sa lica mjesta izuzeti svi predmeti i tragovi radi vještačenja.
Nakon dobijenih rezultata vještačenja službenici CB Bar su došli do sumnje da su navedene predmete odbacili S.Dž. (50) i D.V. (58), oba iz Bara.
Ova lica su danas lišena slobode i biće uz krivičnu prijavu privedena nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
U narednom periodu barska policija i službenici regionalnog centra „Jug“ će preduzimati preventivne i represivne mjere i radnje u cilju sprječavanja nezakonitog izlova ribe dinamitom u akvatorijumu Opštine Bar.