URUČENJE UDŽBENIKA ZA ĐAKE PRVAKE

Opština Bar, već tradicionalno petu godinu zaredom, đacima prvacima na teritoriji barske opštine obezbjeđuje besplatne komplete školskih udžbenika.

Tim povodom, danas je u Opštini Bar upriličen svečani prijem za direktore i profesore razredne nastave – učitelje barskih osnovnih škola, na kojem je u ime Opštine Bar potpredsjednica mr Tanja Spičanović uručila simbolično po jedan udžbenički komplet.

U školskoj 2019/2020 godini obezbijeđeno je 539 kompleta udžbenika za prvi razred devet lokalnih osnovnih škola, od čega 529 na crnogorskom jeziku i 10 na albanskom jeziku, ukupne vrijednosti 21.536 eura.

Mr Tanja Spičanović je srdačno pozdravila sve prisutne i podsjetila na važnost nastavničke profesije koja djeluje kao pokretačka sila, razvojni zamajac društva, a posebno istakla važnost uloge učitelja, koji su glavni misionari vaspitanja naše djece i koji ih postepeno uvode u čarobni svijet obrazovanja. Potpredsjednica je istakla da je donacija udžbeničkih kompleta simbolična  podrška Opštine Bar svim školama, jer omogućava adekvatne uslove za rad i postizanje zavidnih rezultata, ali i porodicama školaraca u cilju rasterećenja kućnog budžeta u ovom važnom razvojnom koraku djeteta.

Uspješnosti ove akcije značajno je doprinijela saradnja sa kompanijom AD „Port of Adria“ koji su svim školarcima donirali vaučere za kupovinu školskog pribora. U ime firme Port od Adria kao donator poklon paketa školskog pribora za đake prvake, vaučere je uručila Danijela Čejović-Vuković, pomoćnik izvršnog direktora.

Gđa Čejović Vuković je poželjela uspjeh svim direktorima i nastavničkom kadru, ističući njihovu nemjerljivu ulogu i doprinos razvoju i stvaranju posvećenih, uspješnih i ambicioznih ljudi, koji su nosioci naše budućnosti. Posebno je poželjela srećan i uspješan polazak u prvi razred najmlađima, uz poruku da ih očekuje period sticanja životnih prijateljstava, velikog znanja i postizanje zavidnih rezultata.

Opština Bar je još jednom dokazala da cijeni učeničku i studentsku populaciju i da ulaže u obrazovanje i školstvo. Prvaci, srećan polazak u školu!