Za dva dana naplaćeno 23.000 eura kazni zbog nepoštovanja mjera NKT

Zbog nepoštovanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) u borbi protiv Kovida-19 za dva dana je u Crnoj Gori izvršeno 445 kontrola, izdato 20 prekršajnih naloga u iznosu od 23.200 eura, saopštili su iz Vlade Crne Gore. Samo u Podgorici izdato je 17 prekršajnih naloga, ukupno 20.350 eura. To je konstatovano na današnjoj sjednici operativnog štaba za inspekcijske poslove NKT-a.

Na sjednici, kojoj je prisustvovao predsjednik NKT Milutin Simović, zaključeno je da posebnu pažnju treba usmjeriti na opštine Berane i Nikšić i na Glavni grad Podgoricu jer te tri sredine u ovom trenutku predstavljaju najveći epidemiološki izazov.

“Inspekcijske kontrole su pokazale visok stepen poštovanja epidemioloških mjera u institucijama i privrednim subjektima, da je poboljšan nivo poštovanja mjera u sredstvima javnog saobraćaja, te da je nedopustivo nizak nivo poštovanja mjera na otvorenom i u ugostiteljskim objektima.

U petak, subotu i nedjelju je širom Crne Gore izvršeno 445 kontrola poštovanja epidemioloških mjera u turizmu i ugostiteljstvu. Izdati su prekršajni nalozi u visini od 23.200 eura.

U proteklih sedam dana kontrolisano je stotinu vozila koja obavljaju međugradski i međunarodni prevoz kao i prevoz zaposlenih. Devet vozača je zbog nepoštovanja epidemioloških mjera kažnjeno. Iznos izrečenih kazni je 900 eura”, navodi se u saopštenju sa sjednice NKT-a.

Ponovljena je kako se dodaje potpuna spremnost svih nadležnih inspekcija sa državnog nivoa na dalje pojačano djelovanje u skladu sa odlukom NKT-a, i iskazano očekivanje snažne podrške sa lokalnog nivoa.