Zbog upada u lokal Savoja tri osobe u pritvoru

Specijalno državno tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Vuka Laličića, Hasipa Murića i Marka Vujadinovića, koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja. Njima je određen pritvor do 30 dana, nakon čega su sprovedeni u Istražni zatvor, dok je četvrti član u bjekstvu, piše Pobjeda.

Tokom ove akcije bile su privedene još tri osobe, koje su nakon saslušanja puštene na slobodu. Inspektori sumnjaju da je ova grupa planirala ubistvo, ali zvanično nije saopšteno ko je bio meta ovog planiranog zločina.

Sumnja se da je Laličić u avgustu maskiran i naoružan ušao u lokal “Savoja”, a da su mu Murić, Vujadinović, kao i još jedna osoba, koju policija traži, bili pomagači. Policija provjerava da li je Laličić, koji je tada utrčao u taj ugostiteljski objekat, tražio Velizara Gardaševića, stalnog gosta lokala.

Gardašević je u petak teško ranjen, dok je njegov prijatelj Jovan Klisić ubijen u organizovanom napadu za sada nepoznatih osoba.

Lokal “Savoja” bio je vlasništvo ArminaMuše Osmanagića, koji je ubijen u bašti ispred svog lokala. Osmanagić je ubijen 16. septembra 2014. godine iz snajperske puške, a počinilac, niti naručioci nijesu identifikovani.