Žene Bara dobile sredstva od Odbora NATO Charity Bazaar

NVU „Žene Bara“ dobitnice su finansijskih sredstava koje dodjeljuje Odbor „NATO Charity Bazaar“. Potvrdu o dobijenim novčanim sredstvima u ime ovog udruženja preuzele su Marija Radović i Jelena Vukmanović Dabović na donatorskoj ceremoniji, koja je održana danas u organizaciji Odbora „NATO Charity Bazaar“ u sjedištu NATO u Briselu.

Foto: BARInfo

Na ceremoniji su službeno dodijeljene potvrde o iznosima doniranih finansijskih sredstava za odabrane humanitarne projekte u 2022. godini.

IZ NU „Žene Bara“ ističu kako su počastvovane što se baš njihov projekat „Osnaživanje žena u društvu“ našao među dobitnicima.

„Na predlog Ranka Aligrudića i njegove koleginice Nevene Sič, ove godine smo se i mi prijavile i učestvovale u projektu ’NATO Cherity Bazaar’ i dobile sredstva za naše Udruženje, na čemu im se od srca zahvaljujemo“, istakla je Ljiljana Vujović, predsjednica NVU „Žene Bara“.

Foto: BARInfo

NATO Chariti Bazaar ASBL (NCB) je prvobitno formiran 1967. godine kao Grupa supruga oficira Međunarodnog vojnog osoblja NATO (IMS). Ova grupa je stvorena da olakša prijateljstvo i razvije porodični osjećaj u međunarodnoj zajednici IMS-a. Ove žene, dvije godine kasnije, organizovale su prvi zvanični bazar, a donijele su unikatne predmete iz svojih matičnih zemalja. Zvanično postaju nevladina organizacija 2005. godine, koja svake godine preko projekata donira sredstva NVO širom svijeta koje se bave humanitarnim radom.