Crnogorska premijera filma “Četiri ruže” Vasilija Nikitovića 9. januara u barskom Domu kulture

Svečana premijera rediteljskog filmskog prvjenca Vasilija Nikitovića “Četiri ruže” u Crnoj Gori, na kojoj će se publici pokloniti dio glumačke ekipe,  biće održana u četvrtak, 9. januara u barskom Domu kulture, sa početkom u 19h. Njome će Kulturni centar Bar, krovna institucija kulture u ovom gradu, ujedno i otpočeti realizaciju ovogodišnjih programa.

Četiri ruže

Film “Četiri ruže” je krimi-drama sa elementima komedije i predstavlja svojevrstan mozaik urbanih likova, koje tokom jedne beogradske noći povezuje želja za brzom i lakom zaradom, dobrim provodom i bezbrižnim jutrom. Sastoji se od nekoliko paralelnih priča smještenih u ambijent noćnog života Bograda, a u centru mozaika, u kome se vodi bespoštedna borba, iza kulisa carstva poroka u noćnom klubu “Četiri ruže”, nalazi se jedan običan čovjek. U bezuspješnom pokušaju da od svega pobjegne, shvatiće da će uspjeti samo ako u pomoć pozove sve ono što je u međuvremenu izgubio: ljubav, iskrenost i vjeru.

Na čelu odlične glumačke ekipe nalaze se Dragan Gagi Jovanović, koji se na filmskom platnu pojavljuje nakon sedam godina, Srđan Žika Todorović, Gordan Kičić, Boris Milivojević, Sonja Kolarčić, Jana Milić  i Marko Samolov. Jedan od upečatljivih segmenata ovog filma je i orginalna muzika koju izvode bendovi i autori kao što su Kuguars, “Sevdah Baby”, “The Glissers”, Rambo Amadeus, Boban Petrović i drugi.

Reprizne projekcije ostvarenja, koje je u Srbiji, od svoje premijere 3. decembra,  već pogledalo nekoliko desetina hiljada gledalaca, zakazane su za 10. i 11. januar. Karte su u prodaji i mogu se rezervisati putem broja telefona 063-473500.

Ovom premijerom, Kulturni centar Bar potvrđuje već afirmisanu težnju, proisteklu iz zahtjeva publike, da uz saradnju sa eminentnim domaćim i regionalnim akterima radi na revitalizaciji bioskopskih aktivnosti, zahvaljujući čemu će svi ljubitelji sedme umjetnosti biti u prilici da i u narednom periodu uživaju u kvalitetnom programskom sadržaju.