Izložba fotografija i predmeta „Prve četiri decenije barskog pop rock-a“

Program povodom proslave Dana opštine Bar – 75 godina od oslobođenja, započeo je sinoć izložbom fotografija i artefakata „Prve četiri decenije barskog pop rock-a“, autora Željka Milovića.

Otvaranju izložbe u Galeriji „Velimir A. Leković“ prisustvovao je predsjednik Opštine, Dušan Raičević, dok je potpredsjednica, mr Tanja Spičanović, istu svečano otvorila. Izložba fotografija i predmeta „Prve četiri decenije barskog pop rock-a“ realizovana je zahvaljući sredstvima opredijeljenim za projekte i programe nevladinih organizacija opštine Bar za 2019. godinu.


Potpredsjednica Spičanović istakla je da je kroz istoriju muzičke pop rock scene u Baru ispričana priča o načinu na koji je grad rastao i sazrijevao, o ljudima koji su živjeli muziku, uz nju rasli i sazrijevali i kroz nju razvijali prepoznatljiv urbani identitet svog grada. „40 godina pop rock muzike u Baru, važan je segment njegove muzičke baštine koju Milović, kao nenadmašan hroničar svog doba, čuva i afirmiše.

Muzička pop rock scena Bara bila je pulsirajuće bilo života i omladinske kulture. Izložene fotografije dočaravaju poseban zanos i entuzijazam brojnih aktera bogate pop rock muzičke scene našeg grada,izazivajući nostalgiju i živo budeći duh tog vremena. One su svjedok vremena kojeg se stariji rado sjećaju, a pripadnici mladjih generacija zamišljaju, sklapajući iz različitih izvora mozaik tog doba. Upravo ovo je još jedan dio koji jasno iscrtava konture tog perioda, obilježenog veoma bogatim stvaralaštvom.“, kazala je potpredsjednica Spičanović.