Književno veče Slavice Milošević u Baru

Crnogorska književnica Slavica Milošević otvoriće književnu selekciju Zimske scene „Ljetopisa“ u četvrtak 30.januara u 20h, promocijom svog ukupnog stvaralaštva u prostoru novootvorene Gradske knjižare u Baru, čime će i zvanično započeti saradnja između Festivala i „Nove knjige“.

Selektor književnog programa dr Milun Lutovac ranije je najavio da će ovogodišnja Zimska scena pružiti prostor crnogorskim stvaraocima, a novitet u ovom programu je i saradnja sa knjižarom, čime Festival želi da se lokacijski približi centru grada, a ambijentom priđe i novoj, mlađoj publici.

Crnogorska poetesa, esejistkinja i novinarka Slavica Milošević publici će u ovom ambijentu predstaviti svojih jedanaest knjiga, od kojih su dvije drame, i jedna na engleskom jeziku.Posljednja izdata knjiga je „Bunt i prah“ – novela, a trenutno radi na drugom dopunjenom izdanju knjige „Plava pomorandža“. Član je Udruženja književnika Srbije, piše za kulturno-umjetnički sajt „PULSE“ i bloguje za prestižne izraelske medijske kuće: Jerusalem Post i Times of Israel.

Moderator večeri biće Neda Papović, urednica emisije „Kultura na drugom“,TVCG. Ulaz je slobodan.

Shodno ustaljenoj praksi, sve informacije o programima i aktuelnostima trećeg izdanja Zimske scene „Barskog ljetopisa“ publici su dostupne putem medija, na društvenim mrežama i posredstvom sajta www.barskiljetopis.me.